Studerandes tankar kring språkkursen i svenska

3.4.2024

Hej, jag heter Venla och jag har deltagit i Svenska för nybörjare -kurs i Datero. Jag hörde om kursen via Instagram. Jag studerar på svenska på högskolenivå men jag har en helt finskspråkig bakgrund och därför behövde jag extra stöd.

Under kursen pratade vi med låg tröskel t.ex. vardagsordlista. Jag tycker att det var fint eftersom man inte behövde vara rädd om något gick fel. Vi fick alltid hjälp om vi behövde. 

I början gjorde vi några mål att vad vi vill lära oss och hur mycket vi ska lära oss.  Under kursen fick vi material från läraren och vi spelade t.ex. Alias med både matordlista och djurordlista. 

Vi lärde oss olika sätt att hur man kan lära sig svenska. Jag hörde t.ex. första gången om MOT – ordbok och jag har använt det många gånger nu. Dessutom bekanta vi oss med olika webbsidor och vi gjorde där uppgifter. 

Jag lärde mig så mycket i kursen! Jag fick mer självsäkerhet när jag pratar svenska och jag fick några tips till mina studier.  Jag hade t.ex. lång essä och jag behövde verb på högskolenivå. Mina kurskompisar var också självklart trevliga och vi hade roligt.

Jag rekommenderar denna kurs för alla som behöver stöd i svenska språket. Denna kurs har en låg tröskel. :)