Opiskelijan ajatukset ruotsin kielen kurssista

3.4.2024

Hei, nimeni on Venla ja olen osallistunut ruotsin alkeiskurssille Daterossa. Kuulin kurssista Instagramin kautta. Opiskelen ruotsia korkeakoulu tasolla, mutta minulla on täysin suomenkielinen tausta ja tarvitsin siksi ylimääräistä tukea.

Kurssin aikana keskustelimme matalalla kynnyksellä, esimerkiksi arkipäivän sanastoa. Oli mukavaa, koska ei tarvinnut pelätä, jos jotain meni pieleen. Aina saimme apua tarvittaessa.

Alussa asetimme tavoitteita siitä, mitä haluamme oppia ja kuinka paljon haluamme oppia. Kurssin aikana saimme materiaalia opettajalta ja pelasimme esimerkiksi Alias-peliä sekä ruoka- että eläinsanastoilla.

Opimme erilaisia tapoja oppia ruotsia. Kuulin esimerkiksi ensimmäistä kertaa MOT-sanakirjasta ja olen käyttänyt sitä monta kertaa nyt. Lisäksi tutustuimme eri verkkosivustoihin ja teimme siellä tehtäviä.

Opin niin paljon kurssilla! Sain enemmän itseluottamusta puhuessani ruotsia ja sain muutamia vinkkejä opintoihini. Minulla oli esimerkiksi pitkä essee ja tarvitsin verbejä korkeakoulutasolla. Kurssitoverini olivat myös tietenkin mukavia ja meillä oli hauskaa.

Suosittelen tätä kurssia kaikille, jotka tarvitsevat tukea ruotsin kielessä. Tämä kurssi on matalan kynnyksen kurssi. :)

Käännös suomeksi: Chat GPT 3.5, SJ