Celia opettajille ja kirjaston työntekijöille

Vuoden 2018 alusta alkaen voi Celiasta lainata kaunokirjallisuutta ja oppikirjoja täysin ilmaiseksi. Oppikirjoja on peruskoulua, lukiota ja ammattikouluja varten. Kaikki kirjallisuus lainataan 1.1.2018 alkaen osoitteesta www.celianet.fi.

Samalla opettajat saavat oikeuden kirjata oppilaitaan Celian asiakkaiksi. Jatkossa Celian asiakkaaksi voi tulla myös Dateron tai paikalliskirjastojen kautta

Jokaisen Celian materiaalia käyttävän oppilaan tulee olla rekisteröity Celian asiakkaaksi.

Celia opettajille ja kirjaston työntekijöille 

Kurssin kuvaus:

Asiakkaiden rekisteröinti. Käymme läpi, kuinka asiakas rekisteröidään ja keskustellaan siitä, kuka saa tulla Celian asiakkaaksi ja kuinka tässä yhteydessä esim. tulkitaan, kenellä on lukivaikeuksia.

Kirjojen lainaaminen. Celianet on Celia Online -kirjasto. Tutustumme siihen, kuinka kirjoja etsitään ja lainataan Celianetissa ja Pratsam Reader -sovelluksen avulla. 

Celia-kirjojen kuuntelu. Tällä hetkellä on kolme eri tapaa kuunnella kirjoja. Tarkastelemme eri kuunteluvaihtoehtojen hyviä ja huonoja puolia, ja annamme suosituksia siitä, mitkä vaihtoehdot sopivat parhaiten eri tarpeisiin.

Pratsam Reader on sovellus, jota käytetään Celian kirjojen kuunteluun älypuhelimella ja tabletilla. Käymme läpi erilaisia lukutoimintoja, joita Pratsam Readerissa on ja jotka tukevat lukemista ja opiskelutekniikkaa.

Opiskelutekniikka. Keskustelemme yleisesti opiskelutekniikasta äänikirjojen käytön yhteydessä. Annamme vinkkejä siitä, kuinka Celian asiakkaita voi ohjata aktiivisiksi kuunteleviksi lukijoiksi. 

Aika:

Paikka: 

Järjestämme kursseja muilla paikkakunnilla kysynnän mukaan.

 

 Celia bild 2Celia bild

Lisää tietoa: Marja-Sisko Paloneva 040 738 3402
Sähköposti: etunimi.sukunimi@datero.fi