Digityökalut lukemisen ja kirjoittamisen vaikeuksiin.

ungd med mobil

Digityökalut lukemisen ja kirjoittamisen vaikeuksiin.

Digitaalisten lukemista ja kirjoittamista helpottavien työkalujen kurssi ammattihenkilöstölle koostuu kolmesta erillisestä moduulista. Voit osallistua haluamiisi osiin. Suoritettuasi kaikki kolme moduulia saat todistuksen 3 tunnin kurssista. 

Kohderyhmä: opettajat, erityisopettajat, puheterapeutit, OPO:t, kuraattorit ja muut aiheesta kiinnostuneet.


Moduuli 1:

Digitaaliset lukemista helpottavat asetukset ja appsit. Käymme läpi mitkä maksuttomat sovellukset ja asetukset mahdollistavat digitaalisen ja painetun tekstin kuuntelua. Kurssi käsittää alustoja: Windows, Apple ja Android.

 
Moduuli 2:

Oman tekstin tuottaminen. Käymme läpi mitkä maksuttomat asetukset mahdollistavat tekstin tuottamisen puhumalla (sanelemalla),  tavalliset synonyymien etsimistavat sekä toistuvien lyöntivirheiden korjaus. Kurssi käsittää alustoja: Windows, Apple ja Android.


 Moduuli 3:

Digitaalisia opiskelua ja keskittymistä helpottavia työkaluja. Saat vihjeitä, miten nettisivuja voidaan lukemisen ajaksi siistiä turhasta "sälästä" ja miten PDF-tiedostoja voi muokata oppimista helpottamaan. Tämän moduulin aikana on myös mahdollista kerrata aikaisemmista kurssikerroista epäselväksi jääneitä asioita.Kurssin pitää Sonja Haga-Erickson.

Haluatko kurssin omalle työpaikallesi: Pyydä tarjous: sonja.haga-erickson[at]datero.fi