SOMAT - Saavutettavat oppimateriaalit kurssi alkaa!

10.06.2019

Saavutettava oppimateriaali

SOMAT- Saavutettavat oppimateriaalit ja oppimisympäristöt kaikille oppijoille-kurssi

Saavutettava oppimateriaali tarkoittaa, että jokainen opiskelija voi hyötyä yhdenvertaisesti kouluissa jaettavista oppimateriaaleista sekä oppimisympäristöstä riippumatta omista erityistarpeistaan. Saavutettava materiaali on selkeää, loogista ja helppolukuista.
Koulutuksessa ohjeistetaan konkreettisin esimerkein ja pienryhmissä työskennellen, kuinka opettajat saavat tuotettua mahdollisimman saavutettavaa informaatiota ja opiskelumateriaalia. Informaatio voidaan jakaa teksti-, kuva-, video- ja äänitiedostoina, jolloin jokaisessa formaatissa tuotettu informaatio käsitellään saavutettavuuden kannalta mahdollisimman hyväksi.

Koulutuksen tavoite on opastaa opettajia tuottamaan saavutettavaa oppimateriaalia. Saavutettava oppimateriaali tarkoittaa, että jokainen opiskelija voi hyötyä yhdenvertaisesti kouluissa jaettavista oppimateriaaleista sekä oppimisympäristöstä riippumatta omista erityistarpeistaan. Saavutettava materiaali on selkeää, loogista ja helppolukuista. Erityisinä hyödynsaajina ovat opiskelijat, joilla on luki- ja oppimisvaikeuksia.

Kurssilla käsitellään miten tehdään saavutettavat Word-, Excel-, PowerPoint-esitykset ja dokumentit sisältäen saavutettavat tekstit, kuvat, videot ja äänet. Tarkastelemme myös kuinka digitaalisten oppimisympäristöjen käytöstä saadaan saavutettava ja mitä opiskelua tukevia digitaalisia lukemisen ja kirjoittamisen välineitä on olemassa ja miten niitä käytetään.

Koulutukset toteutetaan minikurssina tai onlinekurssina:

Minikurssit: Sisältää 6h lähiopetusta (klo 9-15)

Paikkakunnat ja ajat:
Helsinki 6.6.2019 tai 22.11.2019
Vaasa 10.6.2019 (fi) ja 15.11.2019 (sve)
Jyväskylä 20.9.2019
Oulu 18.10.2019

Online kurssit:

Sisältää 2 kertaa 2h online tapaamiset ja välitehtävän

Kurssiajat:
9.9 - 13.9.2019
7.10 - 11.10.2019
4.11 - 8.11.2019
9.12 - 13.12.2019

Ilmoittautuminen: Voit ilmoittautua joko minikurssille tai online-kurssille Dateron ilmoittautumislomakkeella, jonka voit löytää Dateron sivuilta www.datero.fi/ilmoittautuminen tai alla olevasta linkistä. 

Ilmoittautumislomake 

Ilmoittautumisia otetaan vastaan aina 4 päivää ennen kurssin alkua asti. Voit myös peruuttaa ilmoittautumisen. Tarkemmat tiedot osallistumisesta lähetetään ilmoittautuneille. Paikkoja kurssille on 15. Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti opetushenkilöstölle, jotka saavat kurssista todistuksen.

Tervetuloa mukaan!

Katso PDF-esite Saavutettavat oppimateriaalit kurssista
Somat esite

Somat kurssisivu avataan kesällä 2019. Kurssin tuottaa Datero ry. Hankkeen rahoittaa OPH
Lisätiedot: juho-pekka.makipaa(a)datero.fi

 

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle