Oppimateriaalin tekeminen kaikille oppijoille

Oppimateriaalin tekeminen kaikille oppijoille

Aika: 31.1 klo 14:15-15:45

Paikka: Dateron studio, Kirjastonkatu 14, Vaasa

Hinta: 20 €/henkilö

Ilmoittautumislomake

 

Kurssikuvaus
Miten tehdään kaikille opiskelijoille sopivaa oppimateriaalia? Kuinka saadaan informaatiosta mahdollisimman saavutettavaa?Kurssilla käsitellään kuinka informaatio ja opiskelumateriaali saadaan tuotettua mahdollisimman esteettömäksi erityisesti luki-, hahmotus- ja oppimisvaikeudet huomioon ottaen.

Tarkoitushan on, että jokainen opiskelija voi omista ominaisuuksistaan riippumatta hyötyä yhdenvertaisesti opiskelua tukevista laitteista, ohjelmista ja oppimateriaaleista.

Kurssilla käsitellään miten tehdään saavutettavat Word-, Excel-, PowerPoint-esitykset ja dokumentit sisältäen saavutettavat tekstit, kuvat, videot ja äänet. Tarkastelemme ja keskustelemme myös kuinka digitaalisten oppimisympäristöjen käytöstä saadaan saavutettava ja mitä opiskelua tukevia digitaalisia lukiapuvälineitä on olemassa ja miten niitä käytetään.

Kurssi sopii hyvin perusopetuksessa, lukiokoulutuksessa, ammatillisessa koulutuksessa, korkeakoulu koulutuksessa, aikuiskoulutuksessa, vapaassa sivistystyössä ym. tiedotuksen ja informaation jakamisen tehtävissä työskentelevän henkilöstön osaamisen kehittämiseen.

Lisää infoa:
Juho-Pekka Mäkipää, 044 270 4912
etunimi.sukunimi@datero.fi