Garageband

Skarmavbild 2017 03 10 kl. 11.31.39

GarageBand är en hel musikstudio på iPad. Garageband innhåller verklighetstrogna pekinstrument, gitarrförstärkare och effektpedaler. Programmet har ett gränssnitt som gör att man enkelt kan spela olika instrument oavsett vilka tidigare erfarenheter du har. Du kan spela instrumenten som de är med tangenter eller strängar eller med hjälp av förinställda accord. Progammet gillas av både musikproffs och amatörer.

Kan du trycka så kan du spela! 

GarageBand kan användas med alla. i klassrummet, med personer som har funktionshinder, med seniorer. Kursens innehåller riktas till de möjligheter som ges för den målgrupp du behöver GarageBand till. 

 Kursinnehåll: 

  • Appen GarageBand och dess olika funktioner. 
  • Du får lära dig använda instrumenten för hur man spela ensam eller i en grupp. 
  • Hur man spelar in musik med olika instrument och sång på varandra till en komplett låt. 
  • Hur det fungerar att sammankoppla flera iPad så att en grupp kan spela tillsammans. 
  • Tips på hur programmet kan användas i en grupp med olika musikaliska erferenheter och rörelsehinder. 

Utrustning: Datero har flertal iPad med Garageband installerade samt en komplett musikanläggning för kursen. Kursen kan ordnas i Dateros utrymmen eller på annan plats eller ort. 

Musiklärare: Taneli Saari och Jere Lahti (på finska eller svenska)

Dateros musiklärare drar två Digilo - musikgrupper där deltagarna har olika typer av funktions- och rörelsehinder. Gruppen med vuxna har bildat ett band med namnet Rokki-kitarat och de har hållit flera spelningar vid offentliga tillställningar. 

 

Garageband finns endast för iPad