Somat

 

SOMAT- Saavutettavat oppimateriaalit ja oppimisympäristöt kaikille oppijoille-kurssi

 

Somat Hanke etusivukuva 360x240Saavutettava oppimateriaali tarkoittaa, että jokainen opiskelija voi hyötyä yhdenvertaisesti kouluissa jaettavista oppimateriaaleista sekä oppimisympäristöstä riippumatta omista erityistarpeistaan. Saavutettava materiaali on selkeää, loogista ja helppolukuista.

Koulutuksessa ohjeistetaan konkreettisin esimerkein ja pienryhmissä työskennellen, kuinka opettajat saavat tuotettua mahdollisimman saavutettavaa informaatiota ja opiskelumateriaalia. Informaatio voidaan jakaa teksti-, kuva-, video- ja äänitiedostoina, jolloin jokaisessa formaatissa tuotettu informaatio käsitellään saavutettavuuden kannalta mahdollisimman hyväksi.

Koulutuksen tavoite on opastaa opettajia tuottamaan saavutettavaa oppimateriaalia. Saavutettava oppimateriaali tarkoittaa, että jokainen opiskelija voi hyötyä yhdenvertaisesti kouluissa jaettavista oppimateriaaleista sekä oppimisympäristöstä riippumatta omista erityistarpeistaan. Saavutettava materiaali on selkeää, loogista ja helppolukuista. Erityisinä hyödynsaajina ovat opiskelijat, joilla on luki- ja oppimisvaikeuksia.

Kurssilla käsitellään miten tehdään saavutettavat Word-, Excel-, PowerPoint-esitykset ja dokumentit sisältäen saavutettavat tekstit, kuvat, videot ja äänet. Tarkastelemme myös kuinka digitaalisten oppimisympäristöjen käytöstä saadaan saavutettava ja mitä opiskelua tukevia digitaalisia lukemisen ja kirjoittamisen välineitä on olemassa ja miten niitä käytetään.


 

Koulutukset toteutetaan minikurssina tai onlinekurssina:dateron saavutettavat oppimateriaalit minikurssi

Minikurssit: Sisältää 6h lähiopetusta (klo 9-15)

 

 

 

 

 


Online kurssit:

Saavutettavat oppimateriaalit online kurssi

Sisältää 2 kertaa 2h online tapaamiset ja välitehtävän. 

 

 

 

 

 

 

********

Kenelle: Saavutettavuudesta kiinnostuneille järjestöjen asiantuntijoille ja koulutusorganisaatioiden opettajille.

Kustannukset: tilaisuus on maksuton.
Ilmoittautuminen: max osallistujamäärä 25. 

https://link.webropolsurveys.com/S/D61C58701AA0C152

 


 

Ilmoittautuminen: Voit ilmoittautua joko minikurssille tai online-kurssille Dateron ilmoittautumislomakkeella, jonka voit löytää Dateron sivuilta www.datero.fi/ilmoittautuminen

Ilmoittautumisia otetaan vastaan aina 4 päivää ennen kurssin alkua asti. Voit myös peruuttaa ilmoittautumisen. Tarkemmat tiedot osallistumisesta lähetetään ilmoittautuneille. Paikkoja kurssille on 15. Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti opetushenkilöstölle, jotka saavat kurssista todistuksen. Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoita lisätietoja kenttään missä koulussa tai organisaatiossa työskentelet. Kurssi on maksuton.

Tervetuloa mukaan! 

Katso PDF-esite Saavutettavat oppimateriaalit kurssista

Somat esite

Somat www-sivu on avattu! Tutustu kurssiin osoitteessa www.somat.fi

Kurssin tuottaa Datero ry ja hankkeen rahoittaa OPH

Lisätiedot: juho-pekka.makipaa(ät)datero.fi